Notice: Undefined variable: _POST in /home/bootvrhuur/domains/bootverhuurfriesland.com/public_html/components/com_zoo/router.php on line 2 Leer nu varen in Friesland

Leer nu varen!

Friesland Vakantietopper:
Dé bootvakantie voor starters:  Fryslân Cruiser met vaarinstructie én assistentie

Leer nu varen in Friesland
Leer nu varen in Friesland.

Altijd al zin gehad in een bootvakantie? Genieten van het Friese waterland? Meer beleven? Boek dan dit vaararrangement voor beginners met een Fryslân Cruiser, inclusief vaarinstructie op de eerste vaardag en de hele week vaarassistentie naar behoefte — op afstand of op locatie — door een Flying Captain van het bureau voor toerisme Friesland Holland.

Het 7-daagse full-service arrangement kost in het laagseizoen maar €1.300,- inclusief instructie en assistentie onderweg tot een maximum van 8 uur. Dat is €325,- per persoon bij 4 personen aan boord. In het hoogseizoen bedraagt de all-in en full-service boothuur  €1.755,- per week.

Fryslân Cruiser

Fryslan Cruiser Logo

Fryslân Cruiser staat voor een nieuwe door Friesland Holland bedachte categorie pleziervaartuigen. Een Fryslân Cruiser is een laag en handig kajuitmotorjacht voor alle populaire vaarroutes in Friesland, zoals de Elfstedenroute, de Turfroute (Oost Friesland), de Friese Meren Route en de Drie Provinciën Route (Friesland, Flevoland, Overijssel).
Een motorboot uit de Fryslân Cruiser-klasse is ca. 10 m lang en ca. 3,50 m breed, heeft vier tot vijf slaapplaatsen, een maximale doorvaarthoogte van 2,40 m (kan onder lage bruggen door) en heeft een diepgang van max. 1,30 m. Met een Fryslân Cruiser kun je overal komen en aanleggen, in een gezellig dorpje, midden in een historisch stadscentrum (alle Elfsteden zijn bereikbaar!) of in de natuur, bijvoorbeeld Nationaal Park De Alde Feanen.

Als een grote camper
Een bootvakantie met een Fryslân Cruiser is te vergelijken met een vakantie met een grote camper of in een vakantiebungalow, maar dan op het water. Aan boord heb je het comfort van een luxe vakantiehuis: een open kuip (het terras, ook te overdekken) met stuurstand buiten en/of binnen, een salon met grote ramen (de woonkamer), hutten (de slaapkamers), een kombuis (de keuken), een sanitaire ruimte met douche en toilet, verwarming, boordstroom en een walstroomaansluiting.

Geen vaarbewijs nodig!
Een Fryslân Cruiser is vaarbewijsvrij. U als huurder moet zich uiteraard wel aan de verkeersregels op het water houden. Deze zijn echter eenvoudig. U ontvangt ze als boeker van dit arrangement in een documentatiemap. Die ontvangt u ruim voor uw bootvakantie thuis, samen met alle de vier toeristische vaarroutes in Friesland.
Dat de Nederlandse overheid het vaarbewijs niet verplicht stelt voor recreatiejachten is niet zo raar. Op de meeste Friese en Overijsselse wateren, die door pleziervaarders worden bevaren, tref je geen beroepsvaart aan. Van sterke stromingen is geen sprake. Het verkeer op het water is langzaam.

Niet moeilijk
Varen is niet moeilijk. Wie een auto kan besturen, kan ook met een boot overweg, na een halve dag vaarinstructie. Als schipper moet je altijd rustig blijven en handelen, nooit veel gas geven, vooral niet bij manoeuvres in havens en in de sluis. Wie voor zijn plezier op het water is moet het tempo van een auto vergeten. De meeste starters moeten aan het begin van hun motorbootvakantie in Friesland eerst even acclimatiseren: wennen aan een andere, gemoedelijke sfeer, de frisse lucht en de rust in een omgeving met veel natuur en historie. En aan een goede gewoonte: elkander groeten.

Wat kost het?
Een 7-daags Fryslân Cruiser arrangement (huur boot, 4-5 personen aan boord) kost:
Laagseizoen: 1 maart-26 april, 13 september-31 oktober: €1.300,-;
Middenseizoen: 27 april-28 juni, 31 aug.-13 sept.: €1.600,-;
Hoogseizoen: 29 juni-30 augustus: €1.755,-.

De arrangementsprijs is inclusief:
• 7 Dagen boothuur;
• Gereserveerde parkeerplaats op charterbasis;
• Ontvangst met koffie, thee op charterbasis;
• 8 uur vaarinstructie en begeleiding van vaarinstructeur (Friesland Holland Flying Captain®);
• Zwemvesten voor alle opvarenden;
• Eindschoonmaak door de jachtverhuurder als u de boot weer inlevert;
• Complete keukenuitrusting: bestek, servies, schoonmaak- en afwasmiddelen;
• Wettelijk vereiste boorddocumentatie;
• Knopenblad met de meest gebruikte knopen;
• Zeer uitgebreide tourinformatiemap met alle water- en routekaarten van Friesland en grensgebieden
• Friesland Holland Assistance (snelle hulp bij pech en vragen onderweg)
• Reserveringskosten

Meer info en reserveren
Klik hier om te boeken
Wilt u een folder of heeft u vragen, stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 0561-615364 (ook ’s avonds en in het weekend).