Notice: Undefined variable: _POST in /home/bootvrhuur/domains/bootverhuurfriesland.com/public_html/components/com_zoo/router.php on line 2 Elfstedenroute varen

Met een sloep langs Friese Elf Steden

sloepvaren in frieslandHet spoor volgen van beroemde Elfstedenschaatsers en Friesland beleven als een waterland met romantische stadjes en dorpjes? Overdag varen — en stempelen! — en ’s avonds logeren en dineren in de gezelligste hotels van Friesland. Dit zijn de belangrijkste ingrediënten van een Elfsteden sloepvakantie van het bureau voor toerisme Friesland Holland.
Een sloep is een klassiek gestileerde, handige en stabiele luxe open motorboot, met een cabriokap, naar het model van een authentiek reddingsvaartuig. Iedereen kan en mag met een sloep varen, want hij is vaarbewijsvrij, net als motor- en zeiljachten tot 15 m die niet sneller kunnen dan 20 km per uur. En 20 km per uur is snel! De gemiddelde — en vaak geboden — vaarsnelheid van een sloep ligt tussen de 7 en 9 km per uur. Het is dus een heus pleziervaartuig, met de nadruk op plezier!