Notice: Undefined variable: _POST in /home/bootvrhuur/domains/bootverhuurfriesland.com/public_html/components/com_zoo/router.php on line 2 Elektrisch varen

Elektrisch varen in Friesland

Laadpaal in FrieslandOm dat lang niet iedereen z'n boot achter 't huis heeft liggen en ook heel veel mensen met hun elektrische boot tochten willen kunnen maken zijn goede walstroomvoorzieningen in jachthavens, maar ook aan de kades in steden en dorpen van groot belang.
Een laadpunt bestaat uit een zuil of kast met daarop drie 16 Amp 230 VAC en één 3 x 25 Amp. 400 VAC connector en is herkenbaar aan schildje op de zijkant. Zo'n schildje vindt u terplekke ook op de kade of steiger.

Klikt u hier voor de interactieve kaart met laadpunten in Fryslân.
De kaart is ook bruikbaar op iPad / i Phone & Androïd telefoons.
Klikt u u al varend op "Waar ben ik" dan krijgt u te zien waar u vaart.

De betaalwijze voor de geleverde stroom wisselt per laadpunt:

  • soms is de stroom gratis (en/of inbegrepen in het liggeld,
  • soms moet er met muntgeld betaald worden en
  • soms kan er met de Jachthavenbetaalkaart van de firma Seijsener betaald worden.

Schoon varen
elektrischvaren-frieslandDe provincie Fryslân steekt veel geld en — schone — energie in het bevorderen van het elektrisch varen. Het bureau voor toerisme Friesland Holland haakt in met het promotieconcept E-lisa met de “E” van elektro. E-lisa staat voor “de verleidelijke kracht van stroom”, verbeeld door een mooie vrouw aan het roer. E-lisa staat ook voor de serene stilte die moderne elektromotoren en het Friese waterland kenmerken. Zij wordt wereldwijd ingezet, onder andere op grote watersportbeurzen.

Bedenker Albert Hendriks, directeur van Friesland Holland: “Friesland is nummer één in Europa op het gebied van de bouw en verhuur van motor- en zeilboten tot een lengte van 15 meter. Die positie willen we versterken door trendsetter te worden op het gebied van elektrisch varen. De interesse voor elektrische aandrijving groeit met de dag, zie ook de stijgende verkoop van elektrische fietsen en hybride auto’s, zoals de Toyota Prius. In dit verband is het aardig op te merken dat een Friese producent van E-bikes, Batavus in Heerenveen, een topscorer is.”

Ongekende prestaties
Mede geïnspireerd door het succes van Toyota en Batavus hebben Friese jachtbouwers niet stil gezeten. Hendriks: “Zij komen nu met pleziervaartuigen met geavanceerde elektrische aandrijfunits op de markt. De nieuwe generatie elektrische boten is doordacht gestroomlijnd en zuinig. De elektromotoren zijn, net als de accu’s, een stuk lichter en kleiner geworden en leveren direct “volle kracht”. Elektroboten zijn niet duurder zijn dan vaartuigen met een conventionele diesel- en benzinemotor. Met een elektrosloep of –kruiser door natuurgebieden als Nationaal Park De Alde Feanen bij Earnewâld varen is het summum van genieten op het water.”

De vrees van pleziervaarders dat men midden op een groot meer zonder stroom komt te zitten is volgens Hendriks absoluut ongegrond: “Met elektrosloepen kun je minstens een hele dag varen zonder de accu’s op te laden. Grote hybride motorjachten hebben nog een compacte fluisterdiesel of generator op reserve staan voor meerdaagse tochten en grote oversteken waarbij het opladen van de batterijen met walstroom even niet mogelijk is. Wie het IJsselmeer of de Waddenzee over wil hoeft niet in de rats te zitten over de energie.”