Notice: Undefined variable: _POST in /home/bootvrhuur/domains/bootverhuurfriesland.com/public_html/components/com_zoo/router.php on line 2 Marrekrite

Marrekrite

Genieten van het Friese water en landIn Fryslân vindt u midden in de natuur en op de meest bijzondere plekjes meer dan 3.500 Marrekrite-aanlegplaatsen. Het aanleggen aan Marrekriteligplaatsen kost u helemaal niets. Maximaal drie dagen mag u gratis gebruiken maken van dezelfde ligplaats, het vuil wordt opgehaald en het gras wordt gemaaid.

Het realiseren van nieuwe steigers en onderhouden van bestaande voorzieningen kosten echter veel geld. Wij stellen uw bijdrage dan ook erg op prijs. Door het kopen van de Marrekritewimpel draagt u direct bij het in stand houden van vrije ligplaatsen in Fryslân!

De Marrekrite is een Gemeenschappelijke Regeling tussen 21 Friese gemeenten en de provincie Fryslân (deelnemers). Het budget van De Marrekrite wordt volgens een bepaalde verdeelsleutel bijeengebracht door de deelnemers. Om het beheer en onderhoud van gratis aanlegvoorzieningen een extra impuls te gegeven verkopen zei elk jaar een wimpel. Watersporters steunen De Marrekrite en waarderen de Marrekrite-wimpel. Deze opbrengst, jaarlijks circa € 170.000 besteden zei aan het onderhoud en vervanging van bestaande aanlegplaatsen.

Verkooppunten
De wimpel is op heel veel plaatsen in Fryslân te koop. U kunt terecht bij de meeste watersportverenigingen, VVV’s, watersportbedrijven, botenverhuurders en jachthavens.
Op verschillende plaatsen in Fryslân komt u ook vrienden van De Marrekrite tegen. Deze veldverkopers komen bij u in de jachthavens langs om u een wimpel te verkopen. U kunt ze tegenkomen in de havens van Joure, Sneek, Langweer en op het Marrekrite-eiland Nije Krùspôlle.

Een overzicht van alle verkooppunten vind op de site van de Marrekrite

Prijs wimpels 2013
- normaal (18*24 cm) € 13,00
- middel (30*40 cm) € 19,00
- groot (50*70 cm) € 24,00

Marrekrite Mores

Wij verwachten van iedereen die gebruik maakt van de aanlegplaatsen, dat zij zich als gast gedragen!
De aanlegplaatsen bevinden zich midden in de natuur. Wij gaan ervan uit dat rust, ruimte en natuur belangrijke critera zijn om de aanlegplaatsen op te zoeken. Daarom attenderen wij u graag op de volgende aandachtspunten (Marrekrite Mores) als u gebruik gaat maken van de voorzieningen.

Kijk hier voor een overzicht van alle Marrekrite Mores

Marrekrite Mores op een rijtje

  • Aanleggen langer dan drie dagen op een zelfde plaats is niet toegestaan.
  • Meer nooit af in het riet.
  • Gooi afval in de vuilcontainers. Vuilcontainers worden regelmatig geleegd. Er is altijd een container in de buurt.
  • Laat geen chemisch afval achter.
  • Voertuigen mogen niet onbemand worden achtergelaten, dat is toegestaan in een jachthaven of langs een speciaal aangewezen oever. Vanzelfsprekend mag u gerust even gaan fietsen of wandelen.
  • Vaar niet te snel. Hekgolven zijn erg hinderlijk voor afgemeerde boten en de oevers lijden hieronder.
  • Respecteer de (land)eigendommen van boeren. Privéterrein niet betreden. Om onze ligplaatsen in de natuur te kunnen behouden, is een goede relatie met onze buren noodzakelijk.
  • Bomen en struiken niet snoeien of kappen.
  • Kampvuurtjes mogen niet in de natuur i.v.m. gevaar voor "bosbrand" en overlast voor dieren.
  • Honden aan de lijn.

 info: www.marrekrite.nl